Mijn achtergrond

Wat is mijn achtergrond als coach en hoe is mijn eigen loopbaan tot nu toe verlopen? Ik ben begonnen met de HBO opleiding International Business & Languages, gevolgd aan de Hogeschool ’s-Hertogenbosch. Daarna werkte ik voornamelijk bij commerciële bedrijven gericht op de internationale markt, waarbij klantenservice steeds centraal stond. Hier kon ik mijn talenkennis goed gebruiken, wat ik erg leuk vond in mijn werkzaamheden. Neem gerust een kijkje op mijn LinkedIn profiel voor meer informatie over mijn loopbaanachtergrond!

Het onderhouden van contacten met bedrijven uit verschillende landen heeft mij altijd enorm geboeid, want elke cultuur is anders! Door klanten met respect in hun eigen taal te woord te staan stelden zij zich steeds meer open. Daardoor groeide het onderlinge vertrouwen in de samenwerking.

Maar ik wilde ook steeds meer voldoen aan de commerciële verwachtingen van de organisaties. Ik luisterde daarbij minder naar mijn eigen hart en raakte daardoor uit balans op het werk. Dit met stress en lichamelijke klachten tot gevolg. In de periode dat ik thuis werkte aan mijn herstel, kwam ik erachter waar mijn hart ligt: het menselijk welzijn. Toen ik zelf een traject bij een loopbaancoach ging volgen werd mij helder wat mijn missie zou worden. Namelijk mensen begeleiden in hun eigen zoektocht naar wat zij écht belangrijk vinden in hun loopbaan en leven. En dat alles vanuit een positieve benadering én gericht op de toekomst.

Mijn achtergrond in coaching

Ik ging mij verder verdiepen in het coachen. Naast het volgen van professionele opleidingen in loopbaancoaching en persoonlijke coaching, startte ik met het aanbieden van individuele coachtrajecten. Sinds november 2020 ben ik lid geworden van beroepsvereniging NOBCO/EMCC. In september 2021 heb ik de opleiding Systemisch Coachen afgerond bij Vidarte in Vught. En in juli 2022 heb ik het EIA-keurmerk met certificering op Practitioner niveau mogen ontvangen. Ik wil mijzelf verder gaan professionaliseren in het vak en inmiddels heb ik mijn eigen coachpraktijk gestart: Coachstation 013. En wat voelt het goed!