Info voor bedrijven

Wat betekent loopbaancoaching voor bedrijven?

Het is een herkenbare uitdaging voor veel organisaties: personeel dat extra persoonlijke aandacht nodig heeft. Medewerker en leidinggevende liggen bijvoorbeeld regelmatig in conflict met elkaar. De sfeer tussen collega’s onderling is te snijden. U heeft te maken met gedemotiveerde werknemers óf medewerkers die de hoge werkdruk niet aankunnen met stress tot gevolg. Of nog erger: uw medewerker wordt ziek, raakt in een burn-out en belandt in een langdurig ziekteverzuim. Met als gevolg dat dit enorm hoge kosten met zich kan meebrengen. Wilt u dit graag voorkomen, maar heeft u hier zelf niet de tijd of de middelen voor om dit te kunnen ondervangen? Loopbaancoaching kan in dit geval effectief zijn. Op deze pagina wordt uiteengezet wat loopbaancoaching voor bedrijven kan betekenen:

Voordelen van loopbaancoaching voor u als werkgever

  • Loopbaancoaching is financieel aantrekkelijk. De kosten worden voor bedrijven grotendeels vergoed uit hiervoor vastgestelde budgetten.
    Daarnaast levert het u tijdsbesparing op door de benodigde hulp en aandacht aan de werknemer uit te besteden.
  • Uw werknemer werkt zélf onder professionele begeleiding aan zijn knelpunten en positieve gedragsverandering én oefent dit meteen in de praktijk.
  • Ook krijgt uw medewerker méér zelfvertrouwen en wordt daardoor gemotiveerder en daadkrachtiger.
  • Tijdens de evaluatiegesprekken kan uw medewerker direct zijn vorderingen met u delen.
  • De kans op uitval en langdurig ziekteverzuim wordt aanzienlijk kleiner of verdwijnt zelfs helemaal.

Voorwaarden loopbaantraject

  • Zowel de werkgever als werknemer staan achter het gekozen leerdoel van de werknemer. 
  • De medewerker dient gemotiveerd en doelgericht aan het loopbaantraject te kunnen starten. Indien deze hier zelf niet voor open staat, heeft coaching in dat geval weinig zin.
  • De werknemer dient de tijd en ruimte te krijgen van de werkgever om het loopbaantraject zo optimaal mogelijk te kunnen volgen.
  • Transparantie is belangrijk! Voor alle partijen geldt dan ook: geef het onmiddellijk aan als er iets niet naar verwachting loopt tijdens het coachtraject.

Wat kunt u van mij als loopbaancoach verwachten?

Als geaccrediteerd en gecertificeerd loopbaancoach ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging NOBCO. Ik werk gestructureerd volgens diens richtlijnen en gedragscode: de Internationale Ethische Code. Hierbij gebruik ik de juiste expertise die hoort bij de begeleiding van uw werknemer. Ik houd mij gegarandeerd aan de geheimhoudingsplicht en ben open in mijn werkwijze. Ook pleit ik voor een heldere, open communicatie tussen u, uw werknemer en mijzelf als coach. Mijn rol hierin is puur faciliterend; uw medewerker is uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor het behalen van het gekozen leerdoel.

Daarnaast luister ik niet alleen naar de wensen van de werknemer, maar ook naar úw wensen. Als alle partijen hiermee instemmen, kan een driehoeksgesprek plaatsvinden om de coachdoelen vast te stellen vóór aanvang van het traject. Ook nodig ik u uit bij het tussen- en eindevaluatiegesprek, waarin wij kijken in hoeverre de doelen zijn bereikt.

Er kunnen later nog wijzigingen in het traject worden aangebracht of aanvullende sessies genomen worden. Verslaglegging van de vertrouwelijke gesprekken blijven overigens tussen coach en cliënt. De werkgever ontvangt alleen een globale evaluatie over de behaalde resultaten.

 

Wilt u weten wat de kosten zijn van het traject, dan maak ik graag een vrijblijvende offerte voor u. Zie verder hiervoor de tarieven op deze website.